Radionice

  1. Anita Peti-Stantić, Gordana Keresteš i Vedrana Gnjidić održat će četvrtu u nizu radionicu Strategije poučavanja vokabulara za razumijevanje teksta: od strukturiranog vokabulara do strukturiranog teksta za učitelje i učenike. U sklopu Županijskog stručnog vijeća učitelja predmetne nastave koji predaju na češkom jeziku 8. veljače 2019. održat će se radionica za učitelje u Češkoj osnovnoj školi Jana Amosa Komenskog u Daruvaru s početkom u 14 sati. Radionica za učenike započet će u 10:45. Radionica se sastoji od dva izlaganja i niza igara, vježbi i psiholingvističkih ispitivanja s učenicima.
  2. Mirjana Tonković i Gordana Keresteš održat će 1. veljače 2019.  jednodnevnu radionicu pod naslovom Metodologija i etika empirijskih istraživanja u društvenim i humanističkim znanostima u okviru projekta Hrvatske zaklade za znanost HRZZ-IP-2016-06-1210 Modeliranje mentalne gramatike hrvatskoga: ograničenja informacijske strukture. Radionica će se održati u Vijećnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a namijenjena je svim članovima projekta i svim zainteresiranim sudionicima, posebno mlađim kolegama koji smatraju da bi im mogla pomoći u istraživačkom radu.  Etički aspekti istraživanja s ljudima (prof. Gordana Keresteš)  Eksperiment u psiholingvističkim istraživanjima (prof. Mirjana Tonković)
  3. Anita Peti-Stantić, Mirjana Tonković i Vedrana Gnjidić održat će treću u nizu radionicu Strategije poučavanja vokabulara za razumijevanje teksta: od strukturiranog vokabulara do strukturiranog teksta za učitelje i učenike. U sklopu Županijskog stručnog vijeća učitelja hrvatskog jezika Varaždinske županije 18. siječnja 2019. održat će se radionica za učitelje u Osnovnoj školi Novi Marof s početkom u 15 sati, a učenici će na radionici sudjelovati u subotu (19. siječnja) u Elektrostrojarskoj školi Varaždin u kojoj djeluje Centar izvrsnosti za hrvatski jezik. Radionica se sastoji od dva izlaganja i niza igara, vježbi i psiholingvističkih ispitivanja s učenicima.
  4. Anita Peti-Stantić, Gordana Keresteš, Vedrana Gnjidić i Ema Perišić održat će drugu u nizu radionicu Strategije poučavanja vokabulara za razumijevanje teksta: od strukturiranog vokabulara do strukturiranog teksta za učitelje i učenike. Radionica se sastoji od dva izlaganja i niza igara, vježbi i psiholingvističkih ispitivanja s učenicima, a održat će se u Osnovnoj školi Nedelišće u četvrtak, 3. siječnja 2019. s početkom u 10:30. Na radionici će sudjelovati učitelji i učenici iz osnovnih škola u Nedelišću, Gornjem Mihaljevcu i Ivanovcu.
  5. Anita Peti-Stantić, Mirjana Tonković, Vedrana Gnjidić i Ema Perišić održat će radionicu za učitelje i učenike Osnovne škole Đuro Ester u Koprivnici na temu Strategije poučavanja vokabulara za razumijevanje teksta: od strukturiranog vokabulara do strukturiranog teksta. Radionica, koja će se održati u petak, 23. studenog 2018. u Koprivnici, sastoji se od dva izlaganja i niza igara, vježbi i psiholingvističkih ispitivanja s učenicima.
  6. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 28. rujna 2018. se u okviru drugog modula suradnje sa savjetnicama iz Agencije za odgoj i obrazovanje Strategije poučavanja vokabulara za razumijevanje teksta održava radionica Prikaz analize rezultata rada na tekstu i vokabularu učenika: prijedlog intervencije
  7.  Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 20. travnja 2018. održava se seminar/radionica Prikaz dosadašnjih rezultata i rasprava o razvoju alata za poboljšanje učeničke jezične/čitalačke kompetencije.RADNI PROGRAM   MATERIJALI S RADIONICE
  8.  Na Filozofskom fakultetu 29. i 30. siječnja 2018. održana je radionica Obrada statističkih i korpusnih podataka te programiranje umjetnih neuronskih mreža na kojem su izlaganja održali:
  9.  Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 6. srpnja 2017. održano je Predstavljanje projekta na kojem su izlaganja održali: