[radionica] Kome danas trebaju knjige?

U okviru projekta Zašto mladi trebaju čitati popularnoznanstvene tekstove, i to odmah? koji se neposredno naslanja na Nacionalnu strategiju poticanja čitanja za razdoblje od 2017. do 2022. godine i posebno na Godinu čitanja u Republici Hrvatskoj održana je prva u nizu od četiri radionice pod naslovom “Kome danas trebaju knjige?”. Radionicu, na kojoj je aktivno sudjelovalo oko 160 učitelja različitih nastavnih predmeta i više od 400 učenika, moderirale su Anita Peti-Stantić i Vedrana Stantić, a gošće su bile Mirela Barbaroša Šikić i Anda Bukvić Pažin, promotorice čitanja i pažljive čitateljice.
Razgovaralo se o knjigama i čitanju, a posebno su se analizirali izvaci iz knjiga objavljenih u izdanju Naklade Ljevak kojima se potiče čitanje popularnoznanstvene literature: 
Vedrana Stantić i Anita Peti-Stantić (2021). Znati(želja): Zašto mladi tebaju čitati popularnoznanstvene tekstove, i to odmah?
Anita Peti-Stantić i Vedrana Stantić (2021).(ur.) Putovanje u nepoznato: Zašto se bavim znanošću i kako je došlo do toga? 
Radionice su organizirane uz podršku Ministarstva kulture i medija, Agencije za odgoj i obrazovanje, Naklade Ljevak i HRZZ pojekta Modeliranje mentalne gramatike hrvatskoga: ograničenja informacijske strukture.
Snimka radionice dostupna je na: https://www.youtube.com/watch?v=YWA_ZuaJ5GI

 419 total views,  1 views today

This post is also available in: enEnglish (Engleski)