[izlaganje] Od čitalačke pismenosti do čitateljske sposobnosti

Prof. dr. sc. Anita Peti-Stantić održala je pozvano izlaganje na Županijskom stručnom vijeću učitelja hrvatskoga jezika Međimurske županije u organizaciji voditeljica Julijane Levak i Martine Horvat Kolar. Županijsko vijeće održano je u ponedjeljak, 23. studenog 2020.

Profesorica Peti-Stantić održala je izlaganje pod naslovom Od čitalačke pismenosti do čitateljske sposobnosti, a viša savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje Mirela Barbaroša Šikić izlaganje pod naslovom Mogućnosti ovladavanja vokabularom – podrška učenicima u stjecanju čitateljske kompetencije

Nakon ovih izlaganja, nastavnice Nataša Kralj i Martina Horvat Kolar pokazale su mogućnost praktične primjene predloženih vježbi u dva izlaganja (Oblikovanje rečenica i teksta pomoću zadanih riječi u 6. razredu; Vježbe povezivanja i uvrštavanja u 6. i 8. razredu).

Time je i u nepovoljnim uvjetima nastavljena suradnja sa savjetnicima u Agenciji za odgoj i obrazovanje, kao i s učiteljima koji su sudjelovali na obje radionice održane u okviru projekta MEGAHR.

Na Županijskom je stručnom vijeću sudjelovalo više od 65 učitelja.

 245 total views,  1 views today